Tehnologija

Infracrvena energija

Toplotna i infacrvena  energija je svetlo koje je nevidljivo, jer su talasi predugi ljudskom oku, a čine deo elektromagnetnog spektra koje osećamo kao toplotu. Suprotno vidljiva svetla, a s temperaturom iznad nule zrači toplotu u infracrvenom svetlu. To je naš izvor toplote.


Toplotno zračenje

Infracrveno ili toplotno zračenje funkcioniše kao prirodno: kao što svakodnevno zrači toplota od sunca do zidova kuće. Zidovi upijaju/akumuliraju toplotu koju postepeno i sporo otpuštaju. U večernjim satima kada temperatura padne još uvek možete osetiti toplotu koja zrači iz zidova. Na primer masaža na toplom kamenu radi na istom principu.


100% prinos

Važna funkcija infracrvenog zagrejavanja je da ima 100% efekat, tako da cela toplota ide prema gore gde bi i trebala biti. Nema dimnjaka ni cevi koje bi omogućavale gubljenje toplote.


Primetne razlike

Zbog toplote koja zagrejava vazduh i počinje kružiti, ostaje duže u prostoriji. Topli vazduh se diže, tako da je prema plafonu toplije nego na podu. Posledica: hladne noge, topla glava. Radijatorsko grejanje direktno, brzo i ravnomerno zagrejava prostoriju. Podno grejanje polagano u svakom delu poda isijava toplotu, te stvara ugodnu ambijentalnu temperaturu. U ovom slučaju su tople noge, a hladna glava.


Podno grejanje čarobnjak

Početak
Konfiguriši
  • X-treme Control

    X-treme Control X-treme Control

    MAGNUM s ponosom predstavlja novi MAGNUM X-treme digitalni termostat! Ovaj stilski dizajniran i raznobojan termostat s digitalnim satom posebno je izrađen za sisteme električnog grejanja.